Nytt badrum på några timmar

Ett sunkigt halvkaklat badrum kan bli som nytt på bara några timmar och med en väldigt liten budget.
Känner man att man kanske inte har råd med ett helt nytt badrum, eller att man inte kommer få tillbaka pengarna den dagen man ska sälja sin bostad, så är budgetalternativet inte så dumt

Steg 1.
Skura kaklet och fogarna ett antal gånger tills det att du får bort alla kalkavlagringar och missfärgningar. Om det sitter riktigt hårt kan man testa att späda ut ättika i vatten och skura med detta och sedan lägga på ett lager med något vanligt kalklösande rengöringsmedel.

Steg 2.
Samma sak gäller glasytor. En duschvägg kan med fördel vaxas med vanligt bilvax, då biter sig kalket inte fast lika lätt och glaset håller sig rent längre.

Steg 3.
Måla taket  och eventuell våtrumsväv med ny vit våtrumsfärg. Det kommer göra stor skillnad även om man från början tycker att färgen är ganska okej.

Steg 4.
Sätt upp kakeldekor efter eget tycke och smak. Finns att köpa färdigskuren kakeldekor i olika utförande.

Steg 5.
Byt duschstång, slang och munstycke. Det finns många snygga duschset att hitta, men köp inte det allra billigaste, då dessa sällan håller särskillt länge.

Steg 6.
Lägg in trallplattor av någon fet träsort som står sig bra mot väta (Plattorna bör plockas upp då och då för att komma åt och städa under). Lämpligt är eucalyptus, behandlad ek eller liknande. Tänk på att trallplattorna ska ha en ram av plast under.

Steg 7.
Nya badlakan, duschdrapperi och någon görn växt gör mycket för känslan.

Såhär fräscht kan ett riktigt risigt badrum bli på bara några timmar.
Lite otur att jag inte hittade på förebilderna...
Kommentarer
Postat av: Alice - bilderbyalice

Hejhej, jag har just nu en foto tävling på min blogg, temat är sommar och det skulle vara super skoj om du vill vara med! du behöver inte vara "bäst" på att fota! direkt länk: http://bilderbyalice.se/2012/june/foto-tavling.html#comment

Allt bra? :)

2012-06-09 @ 10:46:16
URL: http://bilderbyalice.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0