Nytt badrum på några timmar

Ett sunkigt halvkaklat badrum kan bli som nytt på bara några timmar och med en väldigt liten budget.
Känner man att man kanske inte har råd med ett helt nytt badrum, eller att man inte kommer få tillbaka pengarna den dagen man ska sälja sin bostad, så är budgetalternativet inte så dumt

Steg 1.
Skura kaklet och fogarna ett antal gånger tills det att du får bort alla kalkavlagringar och missfärgningar. Om det sitter riktigt hårt kan man testa att späda ut ättika i vatten och skura med detta och sedan lägga på ett lager med något vanligt kalklösande rengöringsmedel.

Steg 2.
Samma sak gäller glasytor. En duschvägg kan med fördel vaxas med vanligt bilvax, då biter sig kalket inte fast lika lätt och glaset håller sig rent längre.

Steg 3.
Måla taket  och eventuell våtrumsväv med ny vit våtrumsfärg. Det kommer göra stor skillnad även om man från början tycker att färgen är ganska okej.

Steg 4.
Sätt upp kakeldekor efter eget tycke och smak. Finns att köpa färdigskuren kakeldekor i olika utförande.

Steg 5.
Byt duschstång, slang och munstycke. Det finns många snygga duschset att hitta, men köp inte det allra billigaste, då dessa sällan håller särskillt länge.

Steg 6.
Lägg in trallplattor av någon fet träsort som står sig bra mot väta (Plattorna bör plockas upp då och då för att komma åt och städa under). Lämpligt är eucalyptus, behandlad ek eller liknande. Tänk på att trallplattorna ska ha en ram av plast under.

Steg 7.
Nya badlakan, duschdrapperi och någon görn växt gör mycket för känslan.

Såhär fräscht kan ett riktigt risigt badrum bli på bara några timmar.
Lite otur att jag inte hittade på förebilderna...
Pimpa balkongen för en billig penning

Jag hade en gång bland alla mina projekt en mycket liten balkong som var på tok för liten för att kunna möblera på något vettigt vis. Sliten i färgen, ojämn betongplatta och allmänt tråkig, men med ett fantastiskt lummigt och mysigt läge. Utsikt över gamla brukskåkar och helt avsides, men ändå bara några steg från affärer och centrum.

Jag funderade och funderade. Det skulle inte bara vara en vanlig balkong. Nej, det skulle verkligen ge känslan av avkoppling och kanske rent av att befinna sig vid vattnet. Helst skulle det inte heller kosta en förmögenhet.

Med räfflad bruntrall och platsbyggda soffor på var kortsida av balkongen blev det en fullträff. Alla ville komma och hälsa på för lite balkonghäng.

Kostnad för pimpningen blev ca 2000kr för virke, bord, kuddar, tyg och allt annat som behövdes.Praktiskt i hallenEn praktisk och snygg hylla innanför dörren där man kan förvara det man snabbt vill ha till hands när man lämnar bostaden. Det var tanken med denna skapelse (som man många gånger tidigare sett på andra håll och kanter).
Enkel och billig att tillverka själv och bra då man dessutom kan anpassa den precis som man vill.

Karaktär med egna möbler

Många gånger vet jag precis hur jag vill inreda och har det i huvudet redan när jag sätter igång med ombyggnationen, men det kan vara svårt att finna exakt det man behöver för att skapa den rätta känslan.
Om man vet vad man vill ha, men inte finner det, så är ju faktiskt en enkel och ofta billig lösning att skapa möblerna själv.
Det är inte så svårt som man kan tro och egendesignade möbler skapar karaktär till ditt hem.

Till detta projekt gjorde jag många av möblerna själv. Här visar jag min egendesignade soffa och den fantastiskt sköna hängstolen. Färger och material med inspiration från naturen.


Vi förvandlar den gamla ungkarlslyan till Sandras drömlägenhet

Vi är nog lite av skomakarbarn nuförtiden, men vi tar det i små, små steg. I höstas  gjorde vi om vardagsrummet.
Då min kvinna har lite av en fetisch för lantlig/romantisk stil, så hade man inte mycket annat att välja på än att göra något i stil med det.
Ska väl erkänna att tanken på att göra egna lite högre golvlister har snurrat runt i skallen både ett och två varv, men det har liksom aldrig funnits tillfälle att få testa det på något projekt.
Nu har jag gjort det och det blev precis så bra som jag hade tänkt mig.
Ska jag vara ärlig tycker jag det känns väldigt avslappnat och ombonat att bo i denna stilen.


Först ett lite övertaggat underarbete. Tapeterna nedrivna in till putsen, bredspacklade väggar och tak!
Det är värt att vara riktigt noggrann!


Vi hittade inget passande skrivbord i närheten, så jag slängde ihop ett själv.
Kanske mest för att få testa mina nya maskiner... :P


Såhär hade vi det under julen.


Bilderna är kanske inte av bästa sorten, men så är det när man fotar med en iPhone.


Sandra står för pyntandet.

Plåtfasad är inte så tokigt i alla fall

För några år sedan hade jag förmånen att få bo i ett nytt, läcket hus på landet i Australien.
Plåtfasader har aldrig riktigt varit min grej, utan kanske mer något jag förknippat med tråkiga fula maskinhallar eller stora industrilokaler.
Men detta var genialiskt. Ett modernt hus som i en mix av funkis och lantligt.
Grafitgrå fasadplåt i kombination med mörktonade fönster och snygga detaljer i hard wood.
Plåthus är helt klart ett alternativ för mig i framtiden!


Tillverkar ett skåp till gasolflaskorna på utsidan av huset, som ska smälta ihop med plåtfasaden.

Från betongbunker till möteslokalFoto taget ett par veckor efter överlämnande...


RSS 2.0